Värskekapsahautis kaalika ja Vivera hakksojaga

Koostisosad

1 suurem värske kapsas, puhastatuna 1 kg

1 kaalikas, puhastatuna 650 g

175 g Vivera hakksoja

1 varsselleri vars

1 kollane sibul

4 küüslauguküünt

4 loorberilehte

200 ml köögivilja puljongit

1,5 spl sinepiseemneid

20 g värsket tilli

2 spl (oliivi) õli

maitse järgi soola-pipart

Valmistamine

Haki sibul, küüslauk ja seller peeneks. Kuumuta neid suures potis õliga paar minutit kuni sibul on klaasjas. Lisa umbes 2 x 2cm suurusteks kuubikuteks lõigatud kaalikas ja sinepiseemned ning kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Nüüd keera kuumust pisut vähemaks, lisa puljong, hakitud kapsas (vajadusel eemalda kapsalt südamik ja välised lehed), loorber ning hauta kaane all 15 minutit. Vahepeal sega.

 

 

Seejärel lisa hakksoja, maitse järgi sool-pipar ning hauta kaane all veel ca 15 minutit kuni kaalikas ja kapsas on pehme ja valmis. Kui vedelikku tekib liiga palju, siis hauta ilma kaaneta.
Viimasena lisa hakitud värske till, serveeri ja naudi. 

Head isu!

Vivera Vegan hakksoja

  • 100% Vegan

  • Palju proteiini

  • Sisaldab rauda ja vitamiine

Saadaval: Tallinna Kaubamajas, Tartu Kaubamajas, Stockmannis ning hästivarustatud COOP poodides

Retsept on loodud Maria poolt

Vaata ka tema teisi maitsvaid retsepte.